Välkommen till en plats där både kropp och själ finner ro.

Granö Beckasin ligger mitt i naturen vid den vackra Umeälven. Hos oss hör du tystnaden – dygnet runt, året om. Vi på Granö Beckasin vill öppna dina sinnen. Vi vill att du ska tänka som en fågel, känna dig fri, se det stora i det lilla. Vi vill att du ska må bra hos oss.

Vandra eller åk skidor i skogarna och njut av stillheten. Beskåda det mäktiga norrskenet och stjärnorna på vinterhimlen. Glid i maklig takt nedströms Umeälven på en timmerflotte som du byggt själv. Följ med en kunnig guide till skogarna för att möta skogens konung, älgen. Känn vinden i ansiktet när glada huskies drar iväg med släden genom det magiska vinterlandskapet. Yoga och meditera i Glashuset med makalös utsikt över älven och skogarna. Njut av vår fantastiska mat, tillagad med stor omsorg av ekologiska och närodlade råvaror och serverad av människor som brinner för att just din upplevelse ska bli speciell.

Vi är några goda vänner från Granö som äger Granö Beckasin. När vi startade företaget bestämde vi oss för att skapa en ekologisk destination för naturturism som öppnar människors sinnen. En destination som är Eco premium – som håller hög kvalité och är ekologisk.

Vi ville dela med oss av det vi har här i Granö och ge människor från hela världen möjlighet att uppleva det fina och det vackra med skogen, älven, de vilda djuren. Lugnet, tystnaden och friden. Det speciella med de åtta årstiderna vi har här i norra Sverige. Den goda maten vi äter. Helt enkelt vårt sätt att leva.

Vi ville också ge möjligheter för de människor bor här i bygden genom att skapa fler arbetstillfällen, hjälpa igång nya företag och bygga starka nätverk. Allt detta utan att skada platsen som vi finns på, den lilla byn Granö, en timmes resa från Umeå.

Vår stora inspiratör heter Jan-Erik Sjöblom. En skogens man som levde nära djuren och naturen i hela sitt liv. Av alla djur så älskade Jan-Erik fåglar mest. Så mycket älskade han fåglarna att han redan som barn lärde sig att konservera dem. Han jagade dem inte utan vandrade i skogarna och fann redan döda fåglar som han tog hem och konserverade. Jan-Eriks favoritfågel var Enkelbeckasinen. Därför döpte vi vårt företag till Granö Beckasin. Nu finns inte Jan-Erik bland oss längre men hans samling är bevarad för framtiden och en vacker dag ska vi bygga ett museum för den – ett hus som ska se ut som en fågel.

Läs mer på vår hemsida