Frågor och svar

Var är start och mål?
Starten på långa banan (25 km) går vid Hotell Forsen i Vindeln, starten för kortare banan (13 km) går på lämplig plats i Kulbäcksliden.

Vilken typ av terräng är det?
Banan går till 90% på stigar och mindre spår, övriga delar är grusväg. Vid målet i Granö blir det löpning på asfalt i cirka 300 meter.

Hur är underlaget?
Varierad stig, spångad över de blötaste delarna och broar över diken och vattendrag. Bitvis är stigen vältrampad och bitvis är det nybruten stig. Underlaget beror mycket på väder och nederbörd.

Är detta en elittävling?
Absolut inte, detta är en utmaning och en upplevelse för hela familjen men självklart finns de  som vill vinna. Vi ser framför oss en tävling för alla som vill ta sig an en vacker tur i skogen i det inre av Västerbotten.

Tävlingen innebär ju löpning åt bara ett håll, hur löser vi det?
Läs under TRANSPORT. I anmälningsavgiften ingår buss från målet i Granö till starten i Vindeln och Kulbäcksliden. Vi är tacksamma om ni åker med våra bussar.

Vad händer vid målgången?
Alla som tävlar samt publik har möjlighet att köpa lunch i restaurangen på tävlingsområdet (kan förbokas av deltagare), dessutom säljs fika och hamburgare under hela dagen.

Vilka förkunskaper krävs?
Frisk.