Frågor och svar

Var är start och mål?
Starten på 28 km går vid Hotell Forsen i Vindeln, starten för 15 km går där leden korsar och följer grusvägen i Kulbäcksliden. Starten för 85 km går vid Campingen i Åmsele.
 
Vilken typ av terräng är det?
15 och 28 km går till 80% på stigar och mindre spår (elljusspår, skoterled, fyrhjulingsväg), övriga delar är mindre grusvägar. Vid målet i Granö blir det löpning på asfalt i cirka 400 meter. Varierad stig och varierande spår och vägar, spångad över de blötaste delarna och broar över diken och vattendrag. Bitvis är stigen vältrampad och bitvis är det nybruten stig. Underlaget beror mycket på väder och nederbörd. 85 km går längs mestadels torra stigar med inslag av grusväg. Där banan passerar samhällen är det asfalt.
 
Vilken service finns längs banan?
28 km har tre vätskekontroller med sportdryck och vatten och 15 km har en vätskekontroll. Vätskekontroll 1 ligger på toppen av Buberget (ca 5 km), vätskekontroll 2 ligger i Kulbäcksliden (12 km), vätskekontroll 3 ligger i Tegsnäset (efter 20 km på 28 km och 8 km på 15 km). Fyra bemannade vätske- och matstationer finns på sträckan Åmsele-Vindeln, vid 12, 29, 43 och 55 km, därefter ordinarie vätskestationer. Det som erbjuds på alla 7 stationer på 85 km är förutom vatten och sportdryck bananer och bars. Det är tillåtet med support på alla sträckor.
 
Enligt kartan är det en vattenpassage på 85 km, måste man simma?
Nej, om man inte insisterar. Vi har flera båtar som tar löparna över det korta sundet. De första 5 löparna kommer inte att behöva vänta in några andra löpare utan transport över sker omedelbart. Efter dessa 5 löpare kommer en löpare att behöva vänta maximalt 2 minuter på transport.
 
Är detta en elittävling?
Absolut inte, detta är en utmaning och en upplevelse för alla som vill röra sig i naturen men självklart finns de som vill vinna. Av logistiska skäl så kommer vi att dra en gräns på 90 km-sträckan i Vindeln efter 57 km. Den som inte passerat Hotell Forsen i Vindeln efter 8 timmar (14.00) får skjuts till målet.
 
Tävlingen innebär ju löpning åt bara ett håll, hur löser vi det?
Läs under TRANSPORT. I anmälningsavgiften ingår buss från målet i Granö till startplatserna i Åmsele, Vindeln och Kulbäcksliden.
 
Vad händer vid målgången?
Folkfest, mat, fika, underhållning, bastu. Ingen anledning att ha bråttom hem. Boka boende på Granö Beckasin.
 
Vilka förkunskaper krävs?
Frisk och redo för den sträcka man tar sig an.
 
Vad kostar anmälan?
500 kr på 15 och 28 km, 1 000 kr på 85 km.
 
Kan man efteranmäla sig på plats?
Nej, men anmälningslänken är öppen så länge det finns startplatser kvar.
 
Återbetalas anmälningsavgiften?
Nej, men platsen kan överlåtas kostnadsfritt.

Direkt till

Tvåälvsloppet arrangeras av

Följ oss